top of page

OVER JOSEPHINE

Ik was het kind dat er altijd in slaagde vlekken te maken op een pasgewassen broek, in de hoogste boom te klimmen om er nadien niet meer uit te durven, het kind dat opvangcentrum speelde voor allerlei soorten dieren en de wereld wilde redden.
Ik ben nog steeds dat kind. Met dat verschil dat ik de broeken nu zelf moet wassen en de boom meestal ook al zelf uit durf, het opvangcentrum beperkt heb tot paarden en een hond en besef dat de wereld redden begint bij mezelf. Ik wil dat kind blijven.
Het water induiken in de winter, slapen onder de sterren, ploeteren door de modder, blote voeten in het gras, glinsterende ogen, voelen dat ik leef. Ik koester dat kind.

Wat ik doe, doe ik dan ook volledig vanuit mijn buik, hoofd en – bovenal – mijn hart. Na het voltooien van mijn master Klinische – en Gezondheidspsychologie, koos ik voor een bijkomende opleiding tot dierengedragstherapeut. Ondertussen kreeg ik de kans om binnen mijn vakgebied te doceren en startte ik mijn eigen praktijk, waarin ik mensen en dieren begeleid vanuit de principes van de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast trek ik een aantal weken – soms maanden – per jaar de buiten in. Om dicht bij ‘mijn’ natuur te blijven. De natuur verwerft me inzichten en leert me voelen en zien, waar woorden soms tekortschieten. 

WE ARE NATURE

Hedendaags onderzoek staat er vol van: ‘de buiten’ is goed voor ons - zowel fysiek als mentaal.
Als psycholoog en buitenmens kan ik mij hier alleen maar bij aansluiten, ik ervaar het zelf elke dag.
Tijd buiten doorbrengen verlaagt onze hartslag en bloeddruk en zorgt voor een afname van stresshormonen in ons bloed. Door de sessies in de natuur te laten doorgaan, combineren we de voordelen van buiten zijn met een kwalitatieve en gegronde begeleiding. Samen creëren we een omgeving waar kwaliteit en warmte hand in hand gaan, waar wetenschap en werken vanuit het hart elkaar vinden, een plek waar vernieuwing en tot rust komen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

bottom of page